Defilé van de klederdrachten van Portugal

Gepubliceerd op 28 september 2022 om 21:14

Met veel plezier waren wij aanwezig op de 25e editie van de Optocht van de Portugese klederdrachten. Het loonde de moeite om te zien hoe zij het aspect  'klederdracht' aanpakken. Van een gebrek aan publieke belangstelling was totaal geen sprake, integendeel. 

Elk jaar gaat de optocht door op een andere plaats. Een plein of afgesloten circuit biedt ook plaats aan tribunes voor het publiek.

Het programma is gerangschikt volgens een 12 tal thema's en blijft ieder jaar quasi hetzelfde. Om de meer dan 1200 deelnemers op het juiste moment op de juiste plaats te krijgen is geen sinecure .   

Een deel van de groep neemt bv. deel neemt aan de bruidskleding, een ander deel hoort bij de marktscène etc.  Zo krijg je een mengeling van de groepen, altijd goed voor sociale contacten.  Het is altijd leuk om de bekende gezichten van vorig jaar terug te zien. 

 

De rondgang van de deelnemers verloopt volgens een bepaald schema dat ingewikkelder wordt bij het verstrijken van het programma.  Om je publiek meer dan 3u te blijven boeien, moet je wat achter de hand hebben. 

Het enthousiasme van de deelnemers èn de reacties van het publiek waren hartverwarmend.  

Misschien ligt hier ook in Vlaanderen een mogelijkheid ???

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.