Dansje voor Hilde

Gepubliceerd op 30 april 2022 om 09:13

Dansje voor Hilde ontstond in 2018 binnen de werking van Damuza.

In de 90’er jaren werd men er zich van bewust dat – naast kinderen, jeugd en volwassenen – ook senioren nog graag volksdansen.

Zo ontstond binnen VVKB bijvoorbeeld de plussers-werking. Na een omzwerving via Danspunt zag Damuza (Dans Muziek Zang) het levenslicht. Een nog steeds bloeiende werking voor ouderen, bestaande uit vrijwilligers over alle Vlaamse volksdansorganisaties heen.

Op hun cursusprogramma worden regelmatig volksdansen aangeleerd waarvan de titel verwijst naar een dans- of muziekdeskundige.  Op die manier wordt binnen Damuza waardering getoond voor hun inzet.  Enkele voorbeelden hiervan zijn: Soete Isabelle, Reel Anne Marie, Paula’s promenade en de Mechelaar (Geert).

Muzikante Hilde Gielis is al van bij de opstart in 1994 erg betrokken.  Zij merkte eens op dat zij geen dans kende waar haar voornaam in voorkwam, maar dat ze de muziek van Hilde’s wals van de groep Kadril wel erg mooi vond.

Dit was voor Paula Wouters de aanleiding om een creatie te maken om hun erkentelijkheid voor de inzet van Hilde uit te spreken. Bij deze creatie werd rekening gehouden met het fysiek kunnen en de leeftijd van de dansers, zodat iedereen vlot kan meedansen.

En Dansje voor Hilde was geboren…

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.