Mede-werkers gevraagd !!

Gepubliceerd op 24 april 2022 om 17:29

Op 4 april 2021 verscheen onze eerste bijdrage in De Dansgazet.   

Toen dachten we gaan we wel voldoende materiaal vinden om op regelmatige basis iets te publiceren.

En zie, net iets meer dan een jaar later zijn er  28 dansen (grote en kleine)  en 32 bijdragen over weetjes en nieuwtjes verschenen.

Kijken we naar het aantal bezoekers op de blog, dan zien we tot op vandaag 2.463 bezoekers en 10.067 pageviews.  Verrassend is dat er bovendien bezoekers zijn uit de Filippijnen, China, Japan, een  aantal uit de USA en andere  diverse Europese landen.

De facebookgroep van De Dansgazet telt voor het ogenblik 100 leden.  Bedankt om op deze manier je interesse te tonen !

Het gaat dus echt wel vlot… nu ja, een beetje té vlot.  We hebben voor het ogenblik nog meer dan 60 dansen in voorraad. Dit zijn dus dansen die op afhandeling wachten. 

Neem nu het aantekenboekje dat Sarah ons toestuurde.  Ze had het op zolder bij haar grootvader gevonden.  Daarin staan een aantal internationale en welbekende dansen. Daarnaast ook een zwaarddans voor 6 jongens en eentje voor 12+2 jongens. Erg interessant materiaal uiteraard. 

Sarah had graag iets meer geweten over de Scoutsafdeling waar haar opa, Jan Van Asch, bij was. Het zou gaan om een groep van het Mechelse Sint-Romboutscollege met de naam Frassati. Zoveel jaar geleden werd er, aan de dansen te zien, gevolksdanst op behoorlijk niveau. Kan iemand ons helpen in verband met deze info?

Hoe gaan we te werk met de dansen die in de wachtrij staan? De beschrijving moet in hedendaagse danstermen gegoten worden zodat er geen verwarring mogelijk is. Er moeten danstekeningen gemaakt worden, indien nodig en de partituur dient te worden uitgeschreven.

Dan besef je dat we, met drie personen, behoorlijk onderbemand zijn. We zouden zo graag die 60 dansen zo op jullie loslaten en, als het kan, ook in cursusvorm naar jullie toebrengen.   

Lieve mensen, misschien was je vroeger dansleider in een groep of een van de betere dansers daar, maar was het niet meer combineerbaar met het dagelijkse leven. Misschien ligt hier een gelegenheid om opnieuw bezig te zijn met volksdans in iets minder intense versie.

Of wil je met een gezonde dosis enthousiasme je erin smijten om inderdaad mee naar buiten te brengen hoe rijk onze danstraditie wel is? 

Laat het ons weten…  neem contact op met ons en we overleggen graag met je op welke manier je ons ter hulp kunt komen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.