De Stoetendans

Gepubliceerd op 13 december 2021 om 21:21

Je bent te gast op een buitenlands festival en alle groepen worden verondersteld mee te lopen in een stoet... of er wordt een groot evenement in je woonplaats georganiseerd waar je met je groep meeloopt in een optocht.  Dat wordt even nadenken, niet ?  

We hebben niet zo veel dansen die zich daarvoor lenen. Dat was ook de overdenking die Richard Schittecat zich maakte toen hij met de volkskunstgroep Pallieterke regelmatig in het buitenland ging optreden. 

Het resultaat is deze 'Stoetendans' waarvan de B-figuur je de vrijheid geeft om de dans ter plaatse aan te passen aan de breedte, lengte, snelheid van de stoet.  Een vooruitziende dansleider geeft de nodige commando's en het loopt van een leien dakje.   

Zo wordt dit 'voortschrijdende' optreden beloond met een voortdurend applaus van telkens weer een ander stukje publiek. Een aparte ervaring...

De bijhorende foto is van volkskunstgroep Pallieterke,  genomen tijdens de Lierse Zimmerstoet.

Voor deze bijdrage onze welgemeende dank aan Ann Craenen, Karel Soethoudt, Stefaan Praet, Frits Hendrikx , Yvette Kin-Lucini  en Marc ‘Jimmy’ Hendrickx.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.