De Polka van Berg

Gepubliceerd op 6 november 2023 om 17:22

Gonda Fevez (1952-2014) was geruime tijd voorzitster en dansleidster van de Vlaamse Volkskunstgroep “De Kegelaar” uit Wilrijk.

Gedreven door dezelfde idealen lagen haar vader Paul, samen met Mon De Clopper, Rob Meersman en Wim De Coninck in de winter 1964-1965 aan de basis van de nog steeds zeer levendige VVKB-volkskunstgroep.

Gonda was gepassioneerd en gefascineerd door de volksdans in het algemeen en de Vlaamse dans en folklore in het bijzonder.

In 2006 behaalde ze met De Kegelaar de titel “Ambassadeur van de Vlaamse Volksdans. Dit was het begin van een mooie reeks suites die Gonda creëerde. Ze wist als geen ander met frisse ideeën de dansen aan elkaar te rijgen tot een mooi verhaal.

Zij werkte ook mee aan de Vlaamse inbreng bij Europeades, was lid van het VVKB-danscollege en ook een tijdlang bestuurder van Danspunt. Ook haar kinderen werden gebeten door de volksdansmicrobe.

De creatie van de Polka van Berg begon bij Gonda Fevez, gewoon omdat ze dit een leuk melodietje vond. Er zit geen verhaal achter de danscreatie. In 2017 zocht men voor de suite “De Flierefluiter” nog naar een leuk, en liefst nieuw, dansje.

Dochter Annelies Budts wist dat haar moeder nog enkele dansen nagelaten had waaraan ze nog gewerkt had.  Annelies snuffelde in deze bestanden en vond een beschrijving.  Samen met haar zussen Liesbeth en Katrien werd er verder aan gesleuteld, met deze leuke creatie als resultaat.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.