Gouden Naaske

Gepubliceerd op 2 maart 2023 om 18:40

De groep Boerke Naas, in 1949 door Nest Van Eynde gesticht, is de oudste volkskunstgroep van Sint-Niklaas en een van de oudsten in Vlaanderen. 

Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van de groep (1999) creëerde Sigrun Van Eynde deze dans.  Zij was lange tijd voorzitster en dansleidster. Ook nu nog maakt ze deel uit van de groep en blijft een drijvende kracht.

Boerke Naas is zoals ze zelf zeggen : ‘onveranderd een aanstekelijk-vitale volkskunstgroep met een brede waaier van activiteiten. Het is een levensstijl, een eigentijdse manier om bezig te zijn met ons onvervreemdbaar cultuurbezit, dat beleefd kan worden in volksdans, vendelzwaaien en ambachten. Met vrienden samen zijn bij Boerke Naas. Volkskunst is zelf doen !

De muziek is van Staf Cogneau, geen onbekende in volkskunstgroepen en bij volksmuziekgroepen.  Bij de groepen De Lenterik van Neder-Over-Heembeek, Nele van Grimbergen, de Rollewagen van Sterrebeek, groep Farandole,  De Garve Brussel) was  hij een vast waarde.  Ook bij diverse volksmuziekgroepen was hij een graag geziene gast.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.